Naturalne Spalacze Tłuszczu.

naturalne spalacze tłuszczu

 Naturalne Spalacze Tłuszczu.

Chcę Wam dzisiaj opisać 9 naturalnych składników, do których każdy z nas ma dostęp i bez problemu możemy się w nie zaopatrzyć w najbliższym warzywniaku.

Naturalne spalacze tłuszczu to tanie i zdrowe produkty, które pomogą nam w redukcji tkanki tłuszczowej i uzyskaniu wymarzonej sylwetki.

Wiele z nich powoduje wzrost termogenezy organizmu, a dzięki temu nasz metabolizm działa na podwyższonych obrotach i szybciej spala tkankę tłuszczową.

Naturalne spalacze tłuszczu – seler.

naturalne spalacze tłuszczu

To cenne warzywo, które wzmacnia układ odpornościowy, oczyszcza organizm z toksyn i pobudza przemianę materii.

Naturalne spalacze tłuszczu – imbir.

naturalne spalacze tłuszczu

Imbir to przyprawa o ogromnej mocy, stosowana od ponad 2000 lat, która ma bardzo szerokie zastosowanie. Imbir zwiększa termogenezę,  pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i neutralizuje kwasy żołądkowe.

Dodatkowo zmniejsza apetyt i ogranicza odkładanie się tłuszczu. Spożywając dziennie łyżkę imbiru możemy przyśpieszyć metabolizm nawet o 20 %.

Możesz też zrobić sobie cudowny eliksir, który przyśpiesza metabolizm. Wystarczy szklanka ciepłej wody, kawałek (ok. 2 cm) startego drobno imbiru i sok z 1 cytryny.

Imbir ma właściwości podrażniające dlatego należy go używać z umiarem.  2 cm świeżego imbiru dziennie to wystarczająca dawka, żeby był przydatny, a nie szkodliwy.

Naturalne spalacze tłuszczu – cynamon.

naturalne spalacze tłuszczu

Cynamon, spożywany nawet w niewielkich ilościach, reguluje gospodarkę węglowodanową naszego organizmu i przyśpiesza trawienie.

Ta aromatyczna przyprawa wpływa na prawidłowy poziom insuliny jednocześnie sprawia też, że tłuszcz odkłada się w organizmie w mniejszym stopniu.

Dziennie dorosły człowiek nie powinien spożyć więcej niż 0,5 g, a jest to 1/6 płaskiej łyżeczki cynamonu.

Naturalne spalacze tłuszczu – pieprz cayenne.

naturalne spalacze tłuszczu

Aktywną substancją pieprzu jest kapsaicyna, która powoduje wzrost termogenezy  organizmu (wytworzenie ciepła), a to zwiększa jego zdolność do spalania tkanki tłuszczowej.

Pieprz cayenne jest uważany za jeden z najbardziej skutecznych spalaczy tłuszczu. Ponieważ jest bardzo ostry należy uważać z dawkowaniem, szczypta do sosu czy zupy w zupełności wystarczy. Nie należy przesadzać ponieważ może wywołać podrażnienia.

Naturalne spalacze tłuszczu – ostre papryczki chili.

naturalne spalacze tłuszczu

Podobnie, jak pieprz cayenne też zawierają kapsaicynę, która zwiększa zdolność organizmu do spalania nadprogramowych kilogramów, poprawia metabolizm oraz stymuluje krążenie krwi.

Jednak ze nadmiernym spożywaniem należy uważać bo może podrażniać jelita. Nie jest zalecane jedzenie surowych papryczek codziennie. Można jednak w niewielkich ilościach np:pół papryczki dodawać do sosów i zup.

Osoby z nadciśnieniem powinny uważać na spożywanie ostrych przypraw.

Naturalne spalacze tłuszczu – czarna kawa.

naturalne spalacze tłuszczu

Jej aktywnym składnikiem jest kofeina, która podnosi ciśnienie krwi , przyspiesza przeminę materii i oraz hamuje uczucie łaknienia.

Ponadto poprawia pracę mózgu i zwiększa koncentrację. Pamiętajmy, żeby nie dodawać cukru i śmietanki, które podnoszą kaloryczność napoju.

Naturalne spalacze tłuszczu – ocet jabłkowy.

naturalne spalacze tłuszczu ocet jabłkowy

Aktywnym składnikiem jest kwas jabłkowy. Nie przyczynia się on bezpośrednio do spalania tkanki tłuszczowej, ale hamuje wchłanianie tłuszczu z pożywienia i zmniejsza apetyt.

Można używać go do przyprawiania sałatek lub pić z wodą: 1 łyżka stołowa na szklankę letniej, przegotowanej wody.

Najlepiej pić naszą miksturę pół godziny przed posiłkiem rano i wieczorem.

Naturalne spalacze tłuszczu – olej lniany.

naturalne spalacze tłuszczu olej lniany

Olej lniany w 90 proc. składa się z niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym zawiera duże ilości kwasów omega-3 oraz witaminy E.

Olej ten posiada w swoim składzie kwas linolowy, który wpływa na rozpad komórek tłuszczowych. Kwas linolowy powoduje, że organizm nie gromadzi tłuszczu.

Dawkowanie ustala się indywidualnie, w zależności od potrzeb organizmu. Jednak przyjmuje się, że dorosły człowiek powinien spożywać od 2 do 6 łyżek oleju lnianego dziennie.

Podana dawka powinna być spożywana na zimno ponieważ olej nie nadaje się do smażenia. W trakcie obróbki termicznej znikają wszystkie jego właściwości.

Naturalne spalacze tłuszczu – owoce cytrusowe.

naturalne spalacze tłuszczu

Mandarynki, pomarańcze, cytryny, grejpfruty to bogactwo różnych witamin, a przede wszystkim Witaminy C, która jest naturalnym antyutleniaczem.

A to powoduje, że organizm szybciej przerabia tłuszcz. Cytrusy więc doskonale pobudzają przemianę materii, obniżają poziom cholesterolu we krwi i odkwaszają organizm.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *